måndag 2 februari 2009

Enighet i skollokalfrågan - nytt extra KF 9 feb

På dagens KS uppnåddes enighet mellan majoriteten och oppositionen i skollokalfrågan.

Dagens beslut innebär att
1 Karinslundsskolans elever flyttar in i Paulinska skolans lokaler och samgrupperas med eleverna där hösten 2009.
2 Paulinska skolan (med Karinslundsskolans elever) och Vasaskolan samordnas
3 Övriga delar i majoritetens respektive oppositionens förslag utreds, avseende kostnader, besparingar och konsekvenser för att kunna beslutas i BUN och KS i april.

Därmed bör detta beslut nu kunna tas i enighet på det extra KF som genomförs den 9 februari. Det är viktigt för att säkerställa att beslutet blir långsiktigt hållbart och inte riskerar att rivas upp efter ett val.

6 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Helena, bra att du är öppen och konstruktiv!
Så onödigt att det inte gick att komma överens innan KF förra veckan, så att det behövs ett extra KF.
Nu skulle det kunna bli ett enkelt KF, men tyvärr har ju vissa i kommunledningen fått för sig att samtidigt driva igenom ett beslut om ett hamnavtal - som lär bli en skamfläck och något som kommer att ångras i 15 år...
Om inte KF-ledamöterna visar ansvarskänsla och självkurage.

Margit Urtegård sa...

Hej Helena.

Tusen tack skall du ha för att du ringde runt till oppositionen och lyssnade på oss också. Har skrivit lite om det på min blogg:
http://margiturtegard.blogspot.com/2009/02/tack-till-helena-hallgarn-fp-och-maria.html

Med vennlig hilsen
Margit

Anonym sa...

Bra jobbat!Hoppas ni också får stopp på den stora centrumskolan. Den gagnar inte skolverksamheten. Bra med en f-6-skola och en 7-9-skola.

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Äntligen en bra början på det nya året.

Får vi sedan lite ordning på gruppstorleken och personaltäthten i Mariefred och Stallarholmen så är vi många fler som slutar upp med vårt missnöje.

Med hopp om en ljusning.

//Cattis

Helena Hallgarn sa...

Det är mycket glädjande att vi nu är eniga i detta beslut. Vi i majoriteten ser fram emot fortsatta konstruktiva diskussioner i syfte att säkerställa bra och långsiktigt hållbara beslut.

Anonym sa...

Min spontana reflektion är att det känns som att ni kommer låta Långbergsskolan och Tosteröskolan vara kvar och det är bra då skonar barnen i årskurserna fsk-5. Men vad händer sedan när barnen skall börjar högstadiumet och är känsliga och söker sina identiterer och personligheter. Jag skulle uppskatta om även dessa ungdommar tilläts gå i en mindre skola där personalen tilåts ha kontroll på eventuella avvikelser som lätt uppstår i puberteten. Jag är säker på att det kommer påverka vår kommun positivt om dessa ungdommmar fick en bra och trygg miljö att utvecklas i.
Men och andra sidan så finns ju friskolorna som kan erbjuda detta.

Tack friskolor och tack till er få politiker som arbetar för att hjälpa oss kommuninnevånare att skapa denna miljö.