söndag 16 november 2008

Kommunfullmäktige (KF) den 24 nov

Den 24 november är det dags för nästa möte i kommunfullmäktige (KF) och vi har då fått följande kallelse och dagorning.

4 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Hej! Du hade ett mkt bra inlägg ang beslutsunderlag, målstyrning, uppföljning m.m.
Du får också välförtjänst beröm på kurirens "ledarblogg".
Alex V har rätt i att det inte varit så många politiker som engagerat sig i att få den vardagliga verksamheten att fungera, men vi är några stycken nu. Till dem hör bl a Lotta och Jens.
Så det finns hopp!

Helena Hallgarn sa...

Tack för din respons. Jag hoppas att att vi som arbetar med politik på kommunal nivå kan fokusera på att få verksamheten att fungera och tydliggöra vilka prioriteringar vi har. Det finns mycket annat inom den politiska sfären i Strängnäs som gör att man helt klart kan ifrågasätta politikerna och deras roll.

Mats Werner sa...

"Det finns mycket annat inom den politiska sfären i Strängnäs som gör att man helt klart kan ifrågasätta politikerna och deras roll."


Och en sådan replik, Helena, gör inte saken ett dugg bättre utan utgör istället en förstärkning av just det intrycket.

Dag Bremberg sa...

Mats, jag vet inte riktigt vad du tolkar in i det som Helena skrev.
Jag tolkade det som att det handlade om det vi diskuterade, nämligen att många politiker varit för passiva, att vi inte krävt ordentliga beslutsunderlag och konsekvensanalyser, att vi inte klubbat tydliga mål, att vi inte följt upp såväl budgetutfall som kvalitetsredovisningar osv.
Du och jag hör ju till dem som oftast ifrågasatt bristfälliga underlag, inkonsekvens och otydlighet. Erik, Margit, Helene, Birgitta, Sixten, Kerstin m fl kan också nämnas. Så visst är det bra att vi blir fler som inte bara nickar och sväljer!